Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakképző Iskolája, Kollégiuma és ÁMK-ja

Képzések


Eseménylista » Less Nándor földrajzverseny

Less Nándor földrajzverseny

2016. 04. 25. | 2015-2016 tanév eseménye | írta: Főző László

Debrecenben rendezték meg idén a XXIII. Less Nándor földrajzverseny országos döntőjét. Iskolánkból több induló is részt vett az elődöntőn a 9T és 9MO osztályaiból. Bella Bettinának (9MO) sikerült eljutnia a döntőig. 
A rendezvényt az Agora Tudományos Élményközpontban tartották. Itt kipróbálhattuk , hogyan csap be minket a szemünk, milyen gyorsan tudunk futni, hogy lehet megoldani az ördöglakatok rejtélyét vagy miért süllyedhetnek el a hajók a hírhedt Bermuda- háromszögben. A döntő első napján az írásbeli forduló után buszos kiránduláson ismerkedtünk meg a város szerkezeti átalakulásával. Második nap a szóbeli forduló után egyéni sétát tettünk a Nagyerdőn. A hely hatalmas, mint Debrecenben minden, de nagyon érdemes eltölteni itt egy vagy néhány napot, mert remek kikapcsolódást nyújt az egész családnak. Érdekessége a Nagyerdőnek, hogy a vaddisznókra kilövési engedély van érvényben.
Az eredményhirdetésre izgatottan érkezett vissza mindenki. Korcsoportonként 20 versenyző várta az elnök dicsérő szavait. Bella Bettina a 12. helyen végzett a szoros versenyen. Egy elismerő oklevelet és Juhász Árpád (2012) :Gleccserek a Föld hőmérői c. könyvet kapta, hogy emlékezzen sikereire.

A Porpáczy középiskola minden tanára és diáktársa gratulál az elért eredményhez.
Fenntartók

Partnerek

Elérhetőségek

Soproni SzC Porpáczy Aladár Szakképző iskolája, Kollégiuma és ÁMK-ja

  • Cím: 9431 Fertőd Madách sétány 2/D
  • Tel./Fax: 99/537-162
  • E-mail:  
  • Hol talál meg:

hol talál meg bennünket Feki Webstudio @ 2005-2019 - honlap, weblap, keresőoptimalizálás