Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakképző Iskolája, Kollégiuma és ÁMK-ja

Képzések2018-2019 tanév

Képzések

Képzési rendszer


Érettségire felkészítő

Tovább

Parképítő és –fenntartó technikus

Tovább

Nyelvi előkészítő magyar-osztrák pénzügyi, számviteli ügyintéző

Képzés kódja: 0501
Képzési idő: 1+4 (érettségi)+1 év
Indítandó osztályok száma: 1

Nyelvi előkészítő évfolyamunk intenzív angol és német nyelv valamint informatikai ismeretek elsajátítására ad lehetőséget, mellette világörökség tantárgy tanulására, és szaknyelv felzárkóztatására is lehetőség nyílik.

A felvételi eljárás során az azonos teljesítményt elérő tanulók közül a rangsor elkészítésénél előnyben részesítjük a halmozottan hátrányos helyzetű tanulót, ezt követően azt a jelentkezőt, akinek a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye az iskola székhelyének, telephelyének településén található, illetve akinek sajátos helyzete azt indokolja.

Kooperációs tanterv alapján, a közismereti tantárgyakat magyar tanárok magyarul, a szakmai tantárgyakat (gazdasági informatika, üzemgazdaságtan, számvitel) és az angol nyelvet pedig osztrák tanárok németül tanítják, itt Fertődön. A 11. évfolyamtól heti egy nap gyakorlatot diákjaink Frauenkirchenben, partneriskolánkban együtt töltenek az osztrák diákokkal. Mellék-szakképesítés helyett a kooperációs tanterv osztrák résztananyagait tanítjuk. A 12. évfolyam végén magyar érettségit tesznek, a 13. évfolyam végén pedig osztrák érettségi-képesítő vizsgát tesznek diákjaink Ausztriában.
Az osztrák érettségi bizonyítvány ausztriai továbbtanulásra is jogosít és egyben felsőfokú német nyelvvizsgával egyenértékű. Tanulóink Osztrák diákigazolványra és a hozzá kapcsolódó kedvezményekre is jogosultak. Diákjaink számára lehetőség van 11. vagy 12. évfolyamon 2 hetes angliai tanulmányúton részt venni.

Felvétel: A tanulmányi eredmények, a magyar nyelvi, a matematika központi írásbeli vizsga eredménye és a szóbeli vizsga alapján.

  • A központi írásbeli ideje: 2019. január 19.
  • A szóbeli felvételi vizsga időpontjai: 2019. február 27-én és március 06.
Tovább

Turisztikai szervező, értékesítő

Tovább


Fenntartók

Partnerek

Elérhetőségek

Soproni SzC Porpáczy Aladár Szakképző iskolája, Kollégiuma és ÁMK-ja

  • Cím: 9431 Fertőd Madách sétány 2/D
  • Tel./Fax: 99/537-162
  • E-mail:  
  • Hol talál meg:

hol talál meg bennünket Feki Webstudio @ 2005-2019 - honlap, weblap, keresőoptimalizálás