Hírek
2025. márc. 12.
Főző László
Egy zöldebb nagyböjt
Iskolánk is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Diákjaink érdekes feladatokat oldanak meg az akció keretében. #zöldböjt
Táplálkozz egészségesen!
Cél: egészségügyi és környezeti szempontból is fenntartható étrend kialakítása. Nagyböjti és növényi alapú étrend előtérbehelyezése, a húsfogyasztás csökkentése mindez úgy, hogy a helyi, Fertő-tájhoz kapcsolódó termékeket helyezzük előnybe.
Feladat: Nagyböjti recepteket gyűjtése, azok közül egy elkészítése és a recepttel együtt az elkészült ételről fénykép küldése.
Határidő: 2024. április 21. Beküldés: porpaczy@porpaczy.hu. A kiválasztott 20 pályamunkát kiállítjuk az iskola aulájában. Helyi termelőktől vásárolt termékekből kóstolót szervezünk, ezzel is népszerűsítve a húsfogyasztás csökkentését.
További programunk: Takarékoskodás az energiával!
Cél: az energiafogyasztás csökkentése, 9. évfolyamos diákoknak az energiafogyasztás csökkentésére előadást tartunk a fenntarthatósági szempontokra ügyelve. A diákok felhívó plakátokat készítenek, melyek az aulában lesznek kiállítva a böjt alatt. Figyeljétek a plakátokat!
2025.03.21.
Táplálkozz egészségesen! „Egy zöldebb nagyböjt" a Porpáczyban! Húsmentes salátákat készítettünk a 9 és 10.T osztályokkal, melyet minden diák megkóstolhatott!
2025.03.25.
Takarékoskodás az energiával: az energiafogyasztás csökkentése! „Egy zöldebb nagyböjt" a Porpáczyban! A 9.T osztály plakátokat készített, melyek az aulában vannak kiállítva a nagy böjt alatt.
KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Hallstatti szakmai út 2025.
2025. április 14-én Iskolánk diákjai egynapos szalmai úton vettek részt, melyen Hallstatt és környékének látnivalóival ismerkedtek meg.
2025. ápr. 14.
Főző László

Húsvéti jótékonyság
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentes Mihály Idősek Otthona lakóinak kívántunk Áldott Húsvéti Ünnepeket a jószolgálat jegyében.
2025. ápr. 12.
Főző László

Porpáczy Koszorúcska és Bál 2025.
Porpáczy - ÖMA - Német Nemzetiségi Önkormányzat Fertőd szervezésében a 9. osztályosok és hozzátartozóik, a nagy Porpáczy családi Koszorúcska rendezvénye.
2025. ápr. 11.
Főző László