Hírek
2025. márc. 12.
Főző László
Egy zöldebb nagyböjt
Iskolánk is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Diákjaink érdekes feladatokat oldanak meg az akció keretében. #zöldböjt
Táplálkozz egészségesen!
Cél: egészségügyi és környezeti szempontból is fenntartható étrend kialakítása. Nagyböjti és növényi alapú étrend előtérbehelyezése, a húsfogyasztás csökkentése mindez úgy, hogy a helyi, Fertő-tájhoz kapcsolódó termékeket helyezzük előnybe.
Feladat: Nagyböjti recepteket gyűjtése, azok közül egy elkészítése és a recepttel együtt az elkészült ételről fénykép küldése.
Határidő: 2024. április 21. Beküldés: porpaczy@porpaczy.hu. A kiválasztott 20 pályamunkát kiállítjuk az iskola aulájában. Helyi termelőktől vásárolt termékekből kóstolót szervezünk, ezzel is népszerűsítve a húsfogyasztás csökkentését.
További programunk: Takarékoskodás az energiával!
Cél: az energiafogyasztás csökkentése, 9. évfolyamos diákoknak az energiafogyasztás csökkentésére előadást tartunk a fenntarthatósági szempontokra ügyelve. A diákok felhívó plakátokat készítenek, melyek az aulában lesznek kiállítva a böjt alatt. Figyeljétek a plakátokat!
2025.03.21.
Táplálkozz egészségesen! „Egy zöldebb nagyböjt" a Porpáczyban! Húsmentes salátákat készítettünk a 9 és 10.T osztályokkal, melyet minden diák megkóstolhatott!

2025.03.25.
Takarékoskodás az energiával: az energiafogyasztás csökkentése! „Egy zöldebb nagyböjt" a Porpáczyban! A 9.T osztály plakátokat készített, melyek az aulában vannak kiállítva a nagy böjt alatt.


KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Megemlékezés 1956-os forradalom és szabadságharcról
A mai napon iskolánk tanulói közösen emlékeztek meg az 1956-os forradalmi eseményekről.
2025. okt. 22.
Főző László

Nyílt nap - Szakmák délelőttje
Szeretettel várjuk az iskolánk iránt érdeklődő diákokat és szüleiket a Szakmák délelőttjére és a Nyílt napunkra.
2025. okt. 18.
Főző László

JÓKAI200 főzőverseny
2025.10..04-én került megrendezésre a Soproni SZC kilenc intézménye közötti bográcsfőző-verseny a JÓKAI200 programsorozat keretében.
2025. okt. 14.
Főző László

