SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051/021 | 9431 Fertőd Madách sétány 2/D

Intézmény logo

Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Kollégium

Kollégium

Intézményünk kollégiuma Fertőd határában, Sarród község területén fekszik, 1983-ban épült. Jelenleg 82 férőhellyel rendelkezik.

A kollégiumunkban különböző korú és nemű diákok kapnak lehetőséget bentlakásra, a tizenöt évestől a huszonkét éves korig.

A kollégiumi nevelési programunk az iskola nevelési programján alapul, azt szolgálja, közös pedagógiai értékrendet valósít meg. Felvállalja azt a plusz feladatot is, hogy nagyobb teret és időt kell biztosítania a gyermekekkel való, korosztályoknak megfelelő egyéni bánásmódnak, hangsúlyosabbá kell tennie a pedagógia nevelési oldalát. Mindezt az értékrendet egyben a szülői értékrenddel is egyeztetni kell.

A hagyományos, a megszokott tevékenységek közé igyekszünk becsempészni a környezettudatos nevelést, hiszen a mai kor kihívásának ez felel meg a legjobban. Az aktív szellemi kikapcsolódást a kulturális élet eseményeinek a feldolgozása, az évfordulókról való megemlékezés, a keresztrejtvényfejtés, a szavaló-verseny, a különböző táblajátékok, fejtörők, játékos vetélkedők szolgálják A magyarságunk, európaiságunk, nemzeti létünk elmélyítésére a helyi világhírű nevezetességek megtekintése ad alkalmat.

Kollégiumi munkánk egyik feladata a környezettudatos nevelés. Ebbe beletartozik a hagyományaink tisztelete, a bennünket körülvevő természet sokoldalú megismerése, a természet adta lehetőségek kihasználása, az élhető és a hosszan fenntartható életvitel kialakítása a felnövekvő nemzedékben. Ezt a következő célkitűzésekkel valósítjuk meg:

  • Felzárkóztatás, a tehetségek gondozása, a pályaorientáció segítése.
  • A közösségi értékrend és normarend fejlesztése.
  • Az egészséges és kulturált életmódra nevelés.
  • Az önismeret fejlesztése, a korszerű világkép fejlesztése.

A Porpáczy-s diákok megismerkednek a gyógy-és fűszernövényekkel és hétköznapi felhasználásukkal.

A pihenést és a kikapcsolódást a kollégium épülete körül egy hangulatos pihenőpark segíti, ahol szabadtéri kemence és sütögetőhely is kialakításra került.

A kollégiumi szóhoz hozzátartozik a nevelés szándéka, a készségek fejlesztése, a társas lénnyé való formálás, hogy továbbra is elmondhassuk: „Érezd jól magad, itt minden érted történik!”


Partnereink

SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum


Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

9431 Fertőd Madách sétány 2/D

Telefon: +3699537162

E-mail: porpaczy@porpaczy.hu

OM azonosító: 203051/021


2024Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium