SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051/021 | 9431 Fertőd Madách sétány 2/D

Intézmény logo

Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. jan. 20.


Főző László

    Központi írásbeli felvételi

    Kedves 8. évfolyamos diákok! Tisztelt Szülők! A központi felvételiről szóló tájékoztatót minden felvételiző megkapta a általa megadott e-mail címre, illetve akik online jelentkeztek a rendszeren keresztül. Itt is tájékoztatjuk az iskolánkban jelentkezőket a központi írásbeli vizsgákról: A tanév rendje szerint a központi írásbeli vizsgákat országosan valamennyi jelentkező számára egységesen 2023. január 21-én 10.00 óra. A vizsga helyszíne: 9431 Fertőd, Madách sétány 2/D Kérünk mindenkit, hogy a vizsga megkezdése előtt fél órával, azaz 9.30-ra legyenek az iskola aulájában.

    Központi írásbeli felvételi

    Mit hozzál magaddal:

    • A tanulóknak a központi írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt – diákigazolványt vagy személyi igazolványt – kell magukkal vinni.
    • Enni és innivalót
    • A terembe, ahol az írásbelit írjátok, csak a segédeszközöket, enni, inni valót, valamint személyazonosításra alkalmas igazolványt – diákigazolványt vagy személyi igazolványt tudjátok bevinni. Telefont (kikapcsolva) és egyéb dolgokat, táskát, kabátot az őrzött folyosón kell kint hagyni.

     Segédeszközök: A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható.

    • A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.
    • A vizsga feladatlaponként – magyar nyelv, majd matematika – 45 percet vesz igénybe, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet kell tartani.

    A pótló írásbeli vizsgát 2023. január 31-én 14.00 órától kell megszervezni. Pótló írásbeli vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. A vizsgázók által benyújtott, indoklással alátámasztott írásos kérelem mérlegelése, a benyújtott igazolások elfogadása a központi írásbeli vizsgát szervező intézmény igazgatójának jogköre. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.

    Az írásbeli dolgozatok megtekintése: 2023.01.2.6 (csütörtök)  8-16 óráig.

    A központi írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait a vizsgázó és szülője az igazgató által meghatározott helyen és időben, az iskola képviselőjének jelenlétében megtekintheti, azokról kézzel vagy elektronikus úton pl. digitális fényképezőgéppel másolatot készíthet, és – kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén – az értékelésre észrevételt tehet. A  vizsgázó kérésére a saját kiértékelt dolgozatáról másolatot kell készíteni. A megtekintéshez – az adott írásbeli vizsgát követő nyolc napon belül – egy munkanapot (nyolc órát) kell biztosítani.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Ideiglenes felvételi jegyzék a 2024/25-ös tanévre

    Ideiglenes felvételi jegyzék a 2024/25-ös tanévre

    Tisztelt Szülők, Kedves Diákok! A felvételi eredmények kiértékelésével megszületett a hozzánk jelentkező tanulók ideiglenes felvételi jegyzéke. A képzési átfedések (német, angol nyelv) illetve más szakra, másik iskolákba jelentkezések miatt az ideiglenes rangsorban a vége felé szereplő tanulókat is nagy eséllyel felvesszük az adott szakra, amelyre beadták jelentkezési lapjukat. A végleges felvételi eredményeket várhatóan 2024.04. 26-án tesszük közzé (amikor kiderül, hogy kik azok akik ténylegesen hozzánk jelentkeztek az első helyre). Akiket felveszünk, azoknak kollégiumi elhelyezést is biztosítunk.

    2024. márc. 22.


    Szóbeli felvételi

    Szóbeli felvételi

    Tisztelt Szülők, Kedves Diákok! A szóbeli felvételi vizsgára, illetve elbeszélgetésre az értesítések e-mailben történő kiküldése folyamatban van.

    2024. febr. 28.


    Főző László

    Szalagavatók

    Szalagavatók

    Iskolánk érettségi előtt álló osztályai 2024. január 19-én és 26-án tartották szalagavató ünnepségüket.

    2024. jan. 27.


    Főző László


    Partnereink

    SZC logo

    Soproni Szakképzési Centrum


    Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

    9431 Fertőd Madách sétány 2/D

    Telefon: +3699537162

    E-mail: porpaczy@porpaczy.hu

    OM azonosító: 203051/021


    2024Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium